Начало
Преведи на Български езикПреведи на Английски език
"ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2" ЕАД

Над 300 енергетици се включиха в спортния празник на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

19 юни, 2023

https://www.tpp2.com/photos/news/787.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/788.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/789.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/790.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/791.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/792.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/793.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/794.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/795.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/796.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/797.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/798.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/799.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/800.jpg

С инициативата централата отбелязва Деня на енергетика, който тази година се чества на 18 юни

Над 300 енергетици се включиха в спортния празник, организиран от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Инициативата се провежда за седми път и се превърна в традиция, с която най-голямата топлоелектрическа централата на Балканския полуостров отбелязва Деня на енергетика. В рамките на три дни служители на дружеството се съревноваваха в десет вида спорт и показаха завидни умения и хъс за победа.

„В навечерието на професионалния ни празник искам да ви благодаря за всеотдайността и огромния труд, които влагате ежедневно в работата си! Вие сте най-ценният ресурс на централата.“, с тези думи се обърна към служителите изпълнителният директор на дружеството инж. Живко Динчев. За да уважи енергетиците от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, на награждаването на победителите в различните надпревари дойде и изпълнителният директор на „Българска независима енергийна борса“ ЕАД Константин Константинов.

Шампион в турнира по футбол стана сборният отбор на отделите „Материално-техническо снабдяване“ и „Административен“, който на финала надделя с 4:2 над тима на „Електроцех“. В спора за третото място футболистите на цех „Сероочистващи инсталации“ победиха своите колеги от „Котелен цех“ също с 4:2 и така спечелиха „малкия“ финал.  

Пет отбора по баскетбол мериха сили в спор за първото място в класирането. На върха на почетната стълбичка се качи тимът на „Електроцех“, който победи в решаващия двубой играчите на „Турбинен цех“. Трети станаха баскетболистите на „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.

Волейболните двубои също бяха изключително интересни. С победа с 3:0 гейма на финала приза за най-добър отбор тази година си заслужиха състезателите от „Електроцех (Експлоатация)“. Втори останаха волейболистите на „Турбинен цех“, а в спора за третото място тимът на „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“ се наложи над играчите на „Електроцех (Ремонт)“ с 2:0 гейма.

Особено голям интерес от страна на служителите на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД за поредна година предизвиква един от не особено популярните у нас спортове – петанк. Участие в него взеха 52 енергетици, разделени в 10 дамски и 16 мъжки отбора. При дамите първото място грабна тимът на „Търговски отдел“, нарекъл себе си „Скорпио“. Втори в класирането се наредиха от цех „Химическа водоочистка и режими“, а трети останаха от „Производствено-технологичен отдел“. При мъжете първенец стана отборът на „Турбинен цех.“, втората позиция заеха от цех „Сероочистващи инсталации“, а трети се класираха състезателите от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.

Спортният бридж също е на голяма почит сред енергетиците. Най-правилно си изиграха картите от тима на „Турбинен цех“. Втори и трети в крайното класиране застанаха, съответно, вторият отбор на „Турбинен цех“ и тимът на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“  

Гросмайсторските умения на участниците също се откроиха по време на тазгодишния празник. Най-добра стратегия в местенето на фигурите имаше Иван Бозуков от „Електроцех“. Втори на почетната стълбичка се качи Динко Тенев от цех „Химическа водоочистка и режими“, а третото място си заслужи Станислав Георгиев от „Котелен цех“.

За поредна година почитателите на таблата бяха сред най-многобройните участници. 44 човека разчитаха на късмета на заровете, за да се преборят за първото място. Крайното класиране оглави Димитър Илиев от цех „Химическа водоочистка и режими“. На второто и третото място се подредиха, съответно, Деян Дяков – председател на „КНСБ“ в централата, и Красимир Попов от „Котелен цех“.

Освен прецизни в работата си, прецизни се оказаха и в хвърлянето на стрели състезателите по дартс. Най-точен бе мерникът на Димитър Митев от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. Втори по точки се нареди Мирослав Колев от „Котелен цех“, а трети в класирането се записа друг представител на „Котелен цех“ – Димитър Иванов.

Много оспорвани се оказаха и двубоите по тенис на маса. Шампионският приз тази година грабна финансовият директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД Боян Боев. Втората позиция зае Станко Тодоров от „Котелен цех“, а трети остана Феодор Лабински от лаборатория „Вибродиагностика“. 

Сред най-зрелищните надпревари и този път беше тегленето на въже. Най-силните енергетици на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД показаха изключителен хъс за победа и никой не желаеше да отстъпва и милиметър. В крайна сметка най-отгоре на почетната стълбичка застана тимът на „Турбинен цех“, който на финала победи изключително трудно своя опонент – отбора на „Районна служба пожарна безопасност и защита на населението“ към централата. Трети на стълбичката се качи тимът на „Електроцех“.

След награждаването участници в различните спортове и танцьори от фолклорната формация към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД извиха огромно хоро, с което затвърдиха доброто настроение, което съпътстваше празника.

Професионалният празник на енергетиците е утвърден с Решение № 231 на Министерския съвет от 23 май 1967 г. и се отбелязва на предпоследния неделен ден на месец юни.