Виж всички новини
Отличия
Полезни връзки

Старозагорец спечели юбилейното десето състезание по риболов, организирано от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

http://www.tpp2.com/photos/news/549.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/550.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/551.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/552.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/562.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/563.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/564.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/565.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/566.jpg

Старозагорец извади близо 17 кг. риба от водите на язовир „Овчарица“ и спечели първото място в състезанието по риболов, организирано от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Сом, шаран и амур се закачиха на куката на 51-годишния Влайчо Влайчев и той заслужено оглави класирането. 

На престижното второ място се нареди Жеко Жеков от Ямбол, който улови в рамките на 4 часа 15,490 кг. риба. В челната тройка името си записа и Йордан Ангелов от Стара Загора, който сложи на кантара 15,090 кг. риба. Четвърти в класирането се нареди Тошко Тодоров от Стара Загора с улов от 14,260 кг. Петата позиция зае Георги Георгиев - също от града на липите, който извади от язовира 12,390 кг. риба, а шести се нареди Станимир Стоилов от Нова Загора с улов от 10,460 кг.

Присъдени бяха и няколко поощрителни награди. Призът „Най-млад рибар“ получи почти 7-годишният Йордан Жеков от Ямбол. В категорията „Най-опитен рибар“ отличието отиде при Въльо Профиров, на 78 години от Стара Загора. За „Най-атрактивен рибар“ бе определен Станимир Станев от Нова Загора. 

В състезанието се включиха близо 80 рибари от различни градове на страната. Участници имаше от Пловдив, Бургас, Ямбол, Тополовград, Сливен, Стара Загора, Нова Загора, Раднево и др. Общият улов, който беше изваден в рамките на 4 часа от водите на язовир „Овчарица“, надхвърли 200 кг.

„Състезанието се провежда за десета поредна година и е част от социалната политика на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД. Смея да твърдя, че добрата организация, прекрасните условия и положителните емоции са в основата на огромния интерес от страна на рибарите. Днес тук има хора от различни краища на страната. За нас това е важно, защото е показателно за отношението на хората към това, което правим. Целта ни е всички участници да се забавляват и вярвам, че тук е мястото, където могат да се откъснат от работното ежедневие и да се отдадат на любимото си хоби“, заяви заместник изпълнителният директор на централата инж. Михаил Митков.

Състезанието продължи четири часа, като рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор преди официалния старт на състезанието, обявен в 09.00 часа. На участниците бе разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира, съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи улова си, ако желае.