Виж всички новини
Отличия
Полезни връзки

Старозагорец улови голям амур и спечели състезанието по риболов на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД

https://www.tpp2.com/photos/news/315.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/314.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/320.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/321.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/322.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/323.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/324.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/325.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/326.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/327.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/329.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/331.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/332.jpg

      Старозагорец хвана едър екземпляр амур и спечели състезанието по спортен риболов на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД. 46-годишният Пламен Сивов събра погледите на близо 100 рибари като успя само за няколко минути да извади от водите на язовир „Овчарица” внушителната риба с тегло 15, 650 кг. Удивлението на риболовците обаче беше пълно, когато единствената участничка от нежния пол – Димитрина Кънчева - закачи на куката си близо 7 - килограмов амур. В последствие дамата зае второ място и засрами всички мъже с общ улов от 8, 450 кг. На трето място се класира Христо Иванов - дългогодишен участник в състезанието. С въдицата си той успя да извади от язовира близо 7, 350 кг. риба. Четвърта позиция зае Живко Шидеров с улов от 6, 320 кг., а пето място бе присъдено на казанлъчанина Константин Попов. Той завърши състезанието с хванати близо 6 кг. риба.

      И тази година „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД раздаде 5 поощрителни награди. За „Най-опитен рибар” бе определен Петко Ников. Отличието за „Най-млад рибар” грабна 21-годишният Дейвид Димитров. В категорията „Най-добра рибарка” призът отново отиде при Димитрина Кънчева. Като „Най-атрактивен рибар” бе отличен бургазлията Атанас Костов. 

      „Радвам се, че толкова много риболовци се включиха и тази година в състезанието. То се реализира за пета поредна година и очевидно се превърна в събитие, което се очаква с нетърпение от хора от цялата страна. Днес тук имаше запалени рибари от Бургас, Пловдив, Кнежа, Велико Търново, Казанлък, Нова Загора, Ямбол и много други градове. Това може само да ме радва. Надяваме се и догодина отново да се съберем около водите на язовир „Овчарица” и да прекараме няколко страхотни часа, практикувайки любимото ни хоби”, това заяви от своя страна заместник - изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД инж. Михаил Митков.    

      Към неговите думи се присъединиха и участниците, като всички се обединиха около мнението, че състезанието носи много положителни емоции и добро настроение.