Виж всички новини
Отличия
Полезни връзки

Старозагорският митрополит Киприан освети храм „Св. Йоан Рилски“ в „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

http://www.tpp2.com/photos/news/582.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/583.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/584.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/585.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/586.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/587.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/588.jpg
http://www.tpp2.com/photos/news/589.jpg

Старозагорският митрополит Киприан освети храм „Св. Йоан Рилски“ в „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Той е разположен на територията на топлоелектрическата централа и ще даде възможност на служителите на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД да могат да отправят молитвите си към Бог, да искат прошка и да отбелязват православните празници, когато са на работа и са далеч от храмовете в населените места. Първата копка на храм „Св. Йоан Рилски“ беше направена през септември 2018 г. и само за една година, с Божията помощ, той беше съграден.

Най-искрени благодарности към всички, които допринесоха за изграждането на храма, изрази изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инж. Живко Динчев. Към гостите той се обърна с думите, че вярата в Бога е съхранила българския народ през годините и е задължение на всеки един от нас да даде нещо от себе си за запазването на християнските традиции и ценности.

За инициативността да бъде съграден храм на територията на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан връчи от името на Старозагорския епархийски съвет грамоти на изпълнителния директор на централата инж. Живко Динчев и на Диян Димитров – зам.-директор на дирекция „Административен, данъчен и финансов контрол“ в дружеството.