Виж всички новини
Отличия
Полезни връзки

РСПБЗН „ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2” ЕАД отбеляза своя 50-годишен юбилей

https://www.tpp2.com/photos/news/389.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/387.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/388.jpg

        Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” към „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД отбеляза своя 50-годишен юбилей. Събитието беше  уважено от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Стоян Колев, областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, неговия заместник Мариана Кръстева, директори на районни служби от областта и бивши ръководители на службата към „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД.
     „Изградили сте много добра служба и много добър колектив. Благодаря ви, че съвестно и отговорно изпълнявате дълга си да осигурявате безопасността на служителите и съоръженията в централата!” – с тези думи главен комисар Николай Николов се обърна към пожарникарите на РСПБЗН „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и им пожела да са здрави и все така всеотдайни в своята работа.
     „Радвам се, че имам възможността да работя с изключителни професионалисти като Вас.” – това заяви изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД инж. Живко Динчев и допълни: „Ясно осъзнавам колко е отговорна Вашата работа и Ви благодаря за всеотдайността, с която я изпълнявате. В централата през последните години се извършиха редица дейности за модернизирането й. През това време пожарната служба във Ваше лице беше гарант за недопускането на инциденти. Уверено мога да заявя, че партньорството ни е безупречно и съм убеден, че такова ще бъде и занапред.”
       Поздравления за добрата си работа служителите получиха и от комисар Стоян Колев. В приветствието си той отбеляза изключително добрата материална база, която е осигурена за районната служба, за да могат работещите в нея да се подготвят и да реагират на всякакви ситуации.
      „Гордея се с тази служба!” - добави още комисар Колев.
     Директорът на регионалната дирекция връчи и специални грамоти на единадесет от служителите на районната служба към централата.
      Към пожеланията се присъедини и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Той увери целия състав на службата, че трябва да се гордее с високоотговорната задача да осигурява безопасността на най-голямата топлоелектрическа централата на Балканския полуостров „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД.
Райoнна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД отговаря за сигурността и здравето на работещите близо 2500 души в най-голямата топлоелектрическа централа на Балканския полуостров. Сред основните функции на службата е и опазването на околната среда, оборудването и имуществото на централата при пожари, бедствия и извънредни ситуации.
     Към момента РСПБЗН „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД разполага с личен състав, наброяващ 50 професионално обучени пожарникари, готови да реагират във всякакви ситуации, застрашаващи живота и здравето на работещите в топлоелектрическата централа. За осъществяване на основните й дейности, на службата са осигурени 3 бр. противопожарни автомобили с обща вместимост на резервоарите за вода близо 14 000 л. и за пенообразувател – 1500 л. Както самите противопожарни автомобили, така и пожарникарите са с осигурено модерно оборудване за изпълнение на служебните задължения.