Начало
Преведи на Български езикПреведи на Английски език
"ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2" ЕАД

Служители на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД засадиха 1200 дръвчета в горски терен в района на село Богомилово

1 март, 2024

https://www.tpp2.com/photos/news/811.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/812.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/813.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/814.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/815.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/816.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/817.jpg
https://www.tpp2.com/photos/news/818.jpg

Централата се включи в залесителната кампания на „Държавно горско стопанство – Стара Загора“

Служители на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД засадиха 1200 дръвчета в землището на село Богомилово. Обогатяването на горския фонд от страна на енергетиците е част от залесителната кампания на „Държавно горско стопанство – Стара Загора“. За няколко часа на площ от около 4 декара беше оформена своеобразна горичка от дървесния вид черен бор. Засаждането на дръвчетата премина под професионалния поглед на служители на горското стопанство, които оцениха високо ентусиазма на енергетиците да се включат в инициативата. 

„Опазването на околната среда и разширяването на горския фонд са от изключително значение за „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Централата е инвестирала над 1 200 000 000 лв. собствени средства в съоръжения с екологично предназначение през последните години. Паралелно с това имаме намерение да направим още по-мащабни кампании по залесяване. Именно инвестициите в технологии и обогатяването на горските територии са в основата на грижата за природата“, заяви заместник изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инж. Христо Иванов, който е и инициатор на събитието.  

Ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД благодари на инж. Димчо Радев – директор на „Югоизточно държавно предприятие – Сливен“, и на инж. Иван Чергеланов – директор на териториално предприятие „Държавно горско стопанство – Стара Загора“, за съдействието и професионализма и изразява увереност, че и занапред ще продължи ползотворното сътрудничество.

„ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД е най-голямата иновирана топлоелектрическа централа на Балканския полуостров. Капиталът на дружеството е собственост на „Български енергиен холдинг“ ЕАД.